ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΗΠΕΙΡΟΣ
• 4 μέρες
• 30/10-02/11/2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων Covid-19 που είναι σε ισχύ,

και πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,

οι συμμετέχοντες στις εκδρομές μας θα πρέπει
να διαθέτουν:

 

 • Απόδειξη εμβολιασμού
  με ισχύ 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

  ή 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση,
  εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία μόνο δόση (Janssen / Johnson & Johnson).

Eναλλακτικά

 • Απόδειξη ανάκαμψης
  από τη νόσο COVID-19,
  η οποία ισχύει 180 ημέρες (τουλάχιστον 11 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19).

Eναλλακτικά

 • Αρνητικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19.

Γίνονται δεκτά τέστ διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR

Ισχύς των τέστ:
72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τεστ PCR,

48 ώρες πριν από την αναχώρηση για τέστ Rapid.

 

Επιπρόσθετα,
για τα ταξίδια εξωτερικού
απαιτείται η ύπαρξη Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για  COVID-19.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Η έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://www.gov.gr/

και περισσότερες πληροφορίες για Covid-19 μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα https://eody.gov.gr/

 • Τοποθεσία: Δυτ. Μακεδονία
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Από-έως: 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2021
 • Τιμή: 200€

ΚΟΖΑΝΗ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΗΠΕΙΡΟ!

Από τη σκιά του Βερμίου, στην Ελίμεια Μακεδονία
και από τα ξακουστά Ζαγοροχώρια στις Πρέσπες
και τη λουτρόπολη της Πέλλας. Πόζαρ!

30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Μέρα 30.10.2021. ΣΑΒΒΑΤΟ.(596ΚΜ)

Αναχώρηση το πρωί στις  07:00 από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος). Στάση για  καφέ στην Μουσθένη στο ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗ. Αναχώρηση για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και συνεχίζουμε για την Ελίμεια Μακεδονία. Διασχίζοντας τη γέφυρα Σερβίων πάνω από την τεχνική λίμνη Πολυφύτου θα καταλήξουμε για ατομικό γεύμα σε ταβέρνα του ξακουστού Βελβεντού.  Ο Άγιος Μηνάς του 12ου και ο Άγιος Νικόλαος του 16ου αιώνα είναι τα κύρια Βυζαντινά αξιοθέατα της πόλης.   Αναχώρηση στη συνέχεια για την Κοζάνη, πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για  βόλτα  στην πόλη, με το ιδιαίτερο κέντρο της. Το βράδυ δείπνο ατομικά, διανυκτέρευση.

2η Μέρα 31.10.2021. ΚΥΡΙΑΚΗ.(500ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 08:30 για επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο Καλπακίου όπου και ξενάγηση από αξιωματικό του Ελληνικού στρατού, για το Ηρωικό Έπος του 1940. Ακολούθως πάμε στα Ζαγοροχώρια. Συνεχίζουμε για το τοξωτό γεφύρι του Κόκορη και από εκεί στο Τσεπέλοβο, όπου θα δούμε το Ναό Αγίου Νικολάου(τέλη 17ου αιώνα) και δίπλα το ιατρείο Γιάννη Βηλαρά προσωπικού ιατρού του Βελή πασά, γιού του Αλή. Ο Γιάννης Βηλαράς ήταν από τους πρώτους ποιητές της νεοελληνικής ιστορίας και θεμελίωσε τις βάσεις της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Επίσκεψη στην Μονή Αγ. Παρασκευής, Η Μονή ξεχωρίζει για την κατασκευή της, καθώς είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από πέτρα, αλλά και για τη μοναδική θέα που έχει προς την χαράδρα του Βίκου. Ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα (1413-1414), από σον βοεβόδα Μιχαήλ Θεριανό. Γεύμα ατομικά στο Μονοδένδρι και στάση για καφέ στη συνέχεια στην παραλία της λίμνης Παμβώτιδας στα  πανέμορφα Γιάννενα. Αναχώρηση για Λουτρά Αριδαίας(Πόζαρ). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα 01.11.2021. ΔΕΥΤΕΡΑ.(302ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 09:00 για Καστοριά. . Άφιξη στην πόλη της Καστοριάς και βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς για να θαυμάσουμε τα εξαιρετικά αρχοντικά της περιοχής. Επίσκεψη στην Παναγία τη Μαυριώτισσα και το υπέροχο σπήλαιο του Δράκου. Χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για τις Πρέσπες. Επίσκεψη στο μικρό νησί της λίμνης Μικρή Πρέσπα. Ο Άγιος Αχίλλειος είναι εδώ και χρόνια το κέντρο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια» με σημαντικές συναυλίες. Αρχικά η προσέλευση του κόσμου στο νησί γινόταν με βάρκες και τη βοήθεια του στρατού, τα τελευταία όμως χρόνια έχει δημιουργηθεί γέφυρα και η προσέλευση είναι ευκολότερη. Στο νησί του Αγίου Αχίλλειου υπάρχουν αρχαιολογικά καθώς και βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία με σημαντικότερη στον Άγιο Αχίλλειο Γερμανό. Στη συνέχεια γεύμα ατομικά στους Ψαράδες για ψάρι της λίμνης. Συνεχίζουμε για τον απογευματινό καφέ στις όχθες του Σακολέβα, στην πόλη της Φλώρινας. Επιστροφή στο Λουτράκι (Πόζαρ). Προαιρετική διασκέδαση(εφόσον επιτρέπεται).Διανυκτέρευση.

4η Μέρα 02.11.2021.ΤΡΙΤΗ.(555ΚΜ)

Μετά το πρωινό μας γεύμα, ακριβώς στις 09:00 θα επισκεφτούμε τα Λουτρά Πόζαρ, (Προέρχεται από το σλαβικό “Пожар” που σημαίνει φωτιά, πυρκαγιά ή θερμότητα) γνωστά και ως Λουτρά Λουτρακίου, Λουτρά Αριδαίας ή απλά Λουτρά, είναι ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται πλησίον του  Λουτρακίου νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας. Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθάνε στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Στη συνέχεια αναχωρούμε στις 10:30 για να επισκεφτούμε για προσκύνημα την Ιερά μονή του Άγιου Ιλαρίωνα που βρίσκεται  στους  Προμάχους της επαρχίας Αλμωπίας του νομού Πέλλας. Ιδρυτής της ήταν  ο  Άγιος Ιλαρίωνας, ο μεγάλος αυτός  Ιεράρχης της Εκκλησίας μας του 12ου αιώνα, ο οποίος έδρασε στην περιοχή της Αριδαίας. Ο 12ος και 13ος αιώνας αποτελούν την περίοδο ακμής της μονής των Μογλενών. Στάση για φαγητό ατομικά στην πόλη της Έδεσσας με τον περίφημο καταρράκτη Κάρανο. Επιστροφή στη συνέχεια με στάση καθοδόν για καφέ.  Άφιξη στην πόλη μας αργά  το βράδυ.                   

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή RAPID TEST

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 200€,

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +45€

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΓΑ: +40€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με υπερπολυτελές πούλμαν υπερυψωμένο.
 • Μία διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρόγευμα στο ξενοδοχείο KATERINA 2*(8,9 βαθμοί Booking) στην Κοζάνη
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρόγευμα στο ξενοδοχείο GALAXY 3*(8,3 βαθμοί Booking)  στo Λουτράκι Αριδαίας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Συνοδό.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Έξτρα φαγητά & ποτά.
 • Εισόδους μουσείων.
 • Φόρος διαμονής 3,50€ το δωμάτιο για όλες τις νύχτες.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

…σαράντα δύο χρόνια σας ταξιδεύουμε με εμπιστοσύνη & σιγουριά!

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ & ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ-ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:
Ορεστιάδα 5:30, Διδυμότειχο 05:45, Σουφλί 06:00,
Κομοτηνή 07:35, Ξάνθη 08:15, Καβάλα 09:00