Θεοφάνεια στο ΚΑΛΟΦΕΡ
• 3 μέρες
• 5-7/1/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων Covid-19 που είναι σε ισχύ,

και πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,

οι συμμετέχοντες στις εκδρομές μας θα πρέπει
να διαθέτουν:

 

 • Απόδειξη εμβολιασμού
  με ισχύ 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

  ή 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση,
  εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία μόνο δόση (Janssen / Johnson & Johnson).

Eναλλακτικά

 • Απόδειξη ανάκαμψης
  από τη νόσο COVID-19,
  η οποία ισχύει 180 ημέρες (τουλάχιστον 11 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19).

Eναλλακτικά

 • Αρνητικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19.

Γίνονται δεκτά τέστ διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR

Ισχύς των τέστ:
72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τεστ PCR,

48 ώρες πριν από την αναχώρηση για τέστ Rapid.

 

Επιπρόσθετα,
για τα ταξίδια εξωτερικού
απαιτείται η ύπαρξη Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για  COVID-19.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Η έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://www.gov.gr/

και περισσότερες πληροφορίες για Covid-19 μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα https://eody.gov.gr/

 • Τοποθεσία: Καλόφερ
 • Διάρκεια: 3 ημέρες
 • Από-έως: 5-7 Ιανουαρίου 2022
 • Τιμή: 135€

Θεοφάνεια (Επιφάνεια) στο kalofer

& την κοιλάδα των Θρακών Βασιλέων στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

3 ήμερη εκδρομή

5 – 7 Ιανουαρίου 2022

                          

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρα 1η ΤΕΤΑΡΤΗ.05.01.2022.(370χλμ):

Αναχώρηση από το Επιμελητήριο(στοά) στις: 08:15. Διέλευση από Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα για τα σύνορα Ορμενίου. Είσοδος στη Βουλγαρία Άφιξη στo χωριό Αλεξάντροβο, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, όπου ο περίφημος Θρακικός τάφος. Αναχώρηση για την πόλη του Χάσκοβο. Περιήγηση στο κολοσσιαίο άγαλμα της Παναγίας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα ατομικό. Στη συνέχεια αναχωρούμε και περιφερειακά από Φιλιππούπολη άφιξη στο Χισάρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απολαύστε τα ιαματικά λουτρά τα σπα την εσωτερική πισίνα, γιατί βρισκόμαστε σε μια από τις καλύτερες  λουτροπόλεις της γειτονικής χώρας. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

 

Μέρα 2η ΠΕΜΠΤΗ 06.01.2022.(85χλμ).ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ:

Πρωινό νωρίς το πρωί και αναχώρηση στις 06:30 για την ιστορική πόλη του Καλόφερ, γενέτειρα του ποιητή της βουλγάρικης επανάστασης, του Χρίστο Μπότεφ. Ο σύγχρονος οικισμός του Kalofer εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα, καταφέρνοντας να διατηρήσει τον βουλγαρικό του χαρακτήρα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αναπτυχθεί ως κέντρο χειροτεχνίας, κυρίως παραγωγής καλωδίων. Κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης η πόλη έγινε κέντρο επαναστατικής δραστηριότητας, καθώς ήταν η γενέτειρα προσωπικοτήτων όπως ο Hristo Botev, ο Έξαρχος Joseph , ο Dimitar Panichkov , ο Nikola Ivanov.  Εδώ θα παρακολουθήσουμε τον ιδιόρρυθμο εορτασμό των Θεοφανείων στον ποταμό Τούντζα, που διατρέχει την πόλη  και θα επισκεφτούμε το μνημειακό συγκρότημα του επαναστάτη ποιητή. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στο Κάρλοβο τη γενέτειρα του επαναστάτη Βασίλ Λέφσκι. Γεύμα ατομικά εδώ. Επιστροφή στην πόλη και απόλαυση των ανέσεων σε συνδυασμό με τα ιαματικά νερά. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.

 

Μέρα 3η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.01.2022.(390χλμ):

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε  για το χωριό Σίπκα, όπου θα δούμε τον τάφο του Σεύθη του Γ΄.Ο Τάφος του βασιλιά της Θράκης Σεύθη Γ΄ βρίσκεται στη Βουλγαρία στην τούμπα Γκολιαμάτα Κοσμάτκα, σε απόσταση 1 χλμ νότια από την πόλη της Σίπκα, βόρεια την πόλης Καζανλούκ. Ανακαλύφθηκε το 2004 από το Βούλγαρο αρχαιολόγο Γκεόργκι Kίτοφ. Ο τάφος κατασκευάστηκε το δεύτερο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί περιλαμβάνονται το χρυσό στεφάνι του ηγεμόνα, μια χρυσή κύλικα (ρηχό κύπελλο κρασιού), επιγονατίδες και κράνος και επιθέματα αναβατήρων για άλογο, που όλα εκτίθενται στο ιστορικό μουσείο της πόλης Καζανλούκ. Αξιοσημείωτη είναι η χάλκινη κεφαλή του αγάλματος του Σεύθη Γ΄, θαμμένη τελετουργικά μπροστά από την πρόσοψη, που είναι αρκετά λεπτομερής. Πρόκειται για ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο των Θρακικών Ορφικών τελετουργιών. Συνεχίζουμε την επίσκεψη στην εκκλησία της Μνήμης με τους χρυσούς τρούλους, που είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού & τον Άγιο Νικόλαο. Με αυτό τον τρόπο οι Ρώσοι  θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας. Από εκεί θα πάμε στο Κάζανλακ( την πόλη τω ρόδων), όπου θα επισκεφτούμε, το υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για αγορές και φαγητό ατομικά Συγκέντρωση και αναχώρηση για  επιστροφή. Άφιξη στα σύνορα και είσοδος στην Ελλάδα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:

Σε δίκλινο: 135€,

σε μονόκλινο: 165€,

παιδικό ως 12 σε τρίκλινο: 105€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με υπερυψωμένο πούλμαν.
* Τις διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο AUGOUSTA SPA HOTEL 4*  με πρωινό μπουφέ & δείπνο  (ΗΒ).
* Δωρεά χρήση σάουνα, steam, πισίνα, γυμναστήριο.
* Συνοδό  του γραφείου. 
* Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης .  
* Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 *Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, ποτά και φιλοδωρήματα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 

Καβάλα 05:30(Σημαίες), Ξάνθη 06:30(Αγροτική), Κομοτηνή 07:20(Δημαρχία), Σουφλί 09:00(ΚΤΕΛ), Διδ/χο 09:15(Αεροπλάνο), Ορεστιάδα 10:00(Ζησάκη)