Χριστούγεννα στην ΙΤΑΛΙΑ,
ΟΥΜΠΡΙΑ – ΤΟΣΚΑΝΗ
• 6 μέρες
• 22-27/12/2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων Covid-19 που είναι σε ισχύ,

και πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,

οι συμμετέχοντες στις εκδρομές μας θα πρέπει
να διαθέτουν:

 

 • Απόδειξη εμβολιασμού
  με ισχύ 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

  ή 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση,
  εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία μόνο δόση (Janssen / Johnson & Johnson).

Eναλλακτικά

 • Απόδειξη ανάκαμψης
  από τη νόσο COVID-19,
  η οποία ισχύει 180 ημέρες (τουλάχιστον 11 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19).

Eναλλακτικά

 • Αρνητικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19.

Γίνονται δεκτά τέστ διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR

Ισχύς των τέστ:
72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τεστ PCR,

48 ώρες πριν από την αναχώρηση για τέστ Rapid.

 

Επιπρόσθετα,
για τα ταξίδια εξωτερικού
απαιτείται η ύπαρξη Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για  COVID-19.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Η έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://www.gov.gr/

και περισσότερες πληροφορίες για Covid-19 μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα https://eody.gov.gr/

 • Τοποθεσία: Ιταλία (Ούμπρια – Τοσκάνη)
 • Διάρκεια: 6 ημέρες
 • Από-έως: 22-27 Δεκεμβρίου 2021
 • Τιμή: ..από 830€

Αεροπορική ή εκδρομή από Αλεξανδρούπολη!

 

ΙΤΑΛΙΑ

ΟΥΜΠΡΙΑ – ΤΟΣΚΑΝΗ

 

Ορβιέτο – Πίζα – Λούκα – Φλωρεντία – Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα Γκούμπιο – Περούτζια – Ασίζη

 

6 μέρες

22 – 27 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΟΡΒΙΕΤΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Δημόκριτος στις 07:30 το πρωί. Αναχώρηση για Αθήνα στις 08:40 με Sky Express και άφιξη στις 09:40. Αναχώρηση από Αθήνα με πτήση για Ρώμη με τη Sky Express (GQ820) στις 11.10 . Άφιξη στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 12.10 ώρα τοπική. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Τοσκάνη.  Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Ορβιέτο, μια γραφική – μεσαιωνική πόλη της Ού μπριας, η οποία είναι χτισμένη πάνω σε λαβικό ύψωμα. Το Ορβιέτο είναι γνωστό για την θέση του, την μεσαιωνική του ρυμοτομία, την αρχιτεκτονική και το πηγάδι του Αγίου Πατρικίου(1527-37), ένα θαύμα μηχανικής για την εποχή που έγινε(βάθος 54 μέτρα, διάμετρο 13, 248 σκαλιά που οδηγούν στον πυθμένα και 72 παράθυρα για να φωτίζονται αυτά). Κυρίως όμως για τον Καθεδρικό του Ναό, μια επιτυχή σύνθεση ρομανικού – γοτθικού ρ υθμού, με πλούσια και ωραία διακόσμηση. Η εντυπωσιακή πρόσοψη, μοιάζει με τρίπτυχο πίνακα. Εδώ η αρχιτεκτονική συναντάει την γλυπτική, με τα περίοπτα και τα ανάγλυφα, πρόστυπα και έκτυπα, αλλά και με την τέχνη των ψηφιδωτών. Στο εσωτερικό, ξεχωριστή θέση κατέχει στον χώρο της τέχνης, το παρεκκλήσι του Σαν Μπρίτσιο, με την εξαιρετική ζωγραφική διακόσμηση του Λούκα Σινιορέλι, την οποία θαύμασε και μελέτησε ο ίδιος ο Μιχαήλ Άγγελος. Παρουσιάζει εντυπωσιακές αποκαλυπτικές σκηνές, του ερχομού του Αντίχριστου και της ήττας του, αλλά και το τέλος του κόσμου και την Τελική Κρίση, με την Άφιξη του Χριστού, ως Μέγιστου πλέον Κριτή. Λίγος χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ ή ένα τοπικό λευκό ποτήρι κρασί, στα όμορφα στενά δρομάκια της πόλης και αναχώρηση για τη Φλωρεντία και το ξενοδοχείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση. Σημείωση: Μερικά τυπικά πιάτα της cucina povera της Φλωρεντίας, που είναι απλή και γευστική. Ριμπολίτα (σούπα με πολλά λαχανικά), τζούπα ντι φατζιόλι (φασολάδα), παπαρδέλες με ραγού αγριογούρουνου, νιόκι αλ ταρτούφο(τρούφα), κροστίνι αλ φέγκατο (φέτες ανάλατου ψωμιού με πάνω πατέ συκωτιού από μοσχάρι, κοτόπουλου, χήνας η πάπιας, με βότανα). Μπιστέκα Φιορεντίνα (Το τοπ της πόλης στα κρέατα. Μεγάλες και χοντρές βοδινές σιτεμένες μπριζόλες, που ψήνονται ελάχιστα για να είναι τρυφερές), λαμπρεντότο (μοσχαρίσιος πατσάς με αρωματικά βότανα και κατά βούληση καυτερό πιπέρι που μπαίνει και σε σάντουιτς), σκιατσιάτα (είδος φοκάτσιας που γίνεται σάντουιτς). Για κρασί ασφαλώς κάποιο κόκκινο  Κιάντι.

 2η Ημέρα: Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Στην ξενάγηση, θα θαυμάσουμε στο θρησκευτικό κέντρο της πόλης, το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη με την ξακουστή Πύλη του Παραδείσου, τον Καθεδρικό ναό Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε με τον περίφημο Τρούλο του Μπρουνελέσκι και βέβαια το πιο κομψό Καμπαναριό της Ιταλίας, υπέροχη δημιουργία του μεγάλου μαέστρου Τζιότο.  Συνεχίζουμε με την κεντρική πλατεία Πιάτσα Ρεπούμπλικα, στην οποία υπάρχουν τα ιστορικά καφέ και η μεγάλη Αψίδα. Πολύ κοντά βρίσκεται και το πολιτικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για την πλατεία – μουσείο Πιάτσα ντέλα Σινιορία, με το επιβλητικό Παλάτσο Βέκιο, Δημαρχείο σήμερα της πόλης, το μεγάλο Σιντριβάνι του Ποσειδώνα και τη Στοά του Ορκάνια. Η πλατεία, όπως και η στοά, φιλοξενούν αυθεντικά ρωμαϊκά και αναγεννησιακά αγάλματα, αλλά και κάποια αντίγραφα, όπως ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου. Δίπλα ακριβώς είναι τα Ουφίτσι, τα παλιά γραφεία διοίκησης των Μεδίκων, τα οποία φιλοξενούν σήμερα την ξακουστή Πινακοθήκη με τα αριστουργήματα της Αναγέννησης. Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι ο ποταμός Άρνος, ο οποίος διασχίζει την πόλη, την χωρίζει στα δύο, αλλά ταυτόχρονα με την παρουσία του την στολίζει και την ομορφαίνει. Εκεί κοντά και η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Πόντε Βέκιο. Εδώ και αιώνες «φιλοξενεί» στη ράχη της, μικρά όμορφα μαγαζάκια, που από τα χρόνια των Μεδίκων εμπορεύονται μόνο το κόσμημα. Τέλος ξενάγησης πόλης και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν την έξτρα ξενάγηση στην Πινακοθήκη Ουφίτσι που θα ακολουθήσει αργότερα. Διαφορετικά για να γνωρίσετε την πόλη καλύτερα, σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο, να επισκεφθείτε κάποια εκκλησία, βόλτα στα στενά, στα καταστήματα, έναν καφέ, μια σοκολάτα ρόφημα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Κιάντι στα ιστορικά καφέ Rivoire, Gilli, Paszkowski, Giubbe Rosse, Scudieri. Να μην παραλείψετε και το υπαίθριο παζάρι του Σαν Λορέντζο με τα δερμάτινα. Εκεί κοντά είναι και η κλε ιστή αγορά τροφίμων «Μερκάτο Τσεντράλε», με τα τοπικά προϊόντα αλλά και με τις πολλές δυνατότητες φαγητού που έχει, ιδιαίτερα στον πάνω όροφο, ή και έξω από αυτήν. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

 Πρωινό και μεταφορά στη πόλη της Πίζας, για να επισκεφθούμε την περίφημη Πλατεία των Θαυμάτων, όπως την ονόμασε ο Ιταλός ποιητής Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο. Τα δε θαύματα δεν είναι άλλα, παρά τα τέσσερα μνημεία ρωμανικού ρυθμού που συνυπάρχουν μέσα σ΄ αυτήν, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική ισορροπία και αισθητική αρμονία. Ο Καθεδρικός ναός, το Βαπτιστήριο, το Κοιμητήριο και τέλος, η μεγάλη ατραξιόν, ο διάσημος Κεκλιμένος Πύργος, που φαίνεται ότι πάει κόντρα στο φυσικό νόμο της βαρύτητας. Αδιαμφισβήτητο σύμβολο της πόλης και ένα από τα σύμβολα όλης της Ιταλίας. Μετά την επίσκεψη και τον ελεύθερο χρόνο, επιστρέφουμε στο πούλμαν για να μεταβούμε στη γενέτειρα του μουσικού Jacopo Puccini, στην κοντινή πόλη Λούκα. Η πόλη από την πρώτη ματιά, μας εντυπωσιάζει με τα χοντρά τείχη της, τα οποία έχουν διασωθεί ανέπαφα. Σήμερα είναι δεντροφυτεμένα στην κορυφή τους και ενσωματωμένα στην καθημερινότητά της πόλης, με παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομους και χώρους για περίπατο. Η Λούκα είναι μια γοητευτική πόλη με πολλές πλατείες και πολλές εκκλησίες ρωμανικού ρυθμού. Ξεχωρίζει η πλατεία του Αμφιθεάτρου, που δεν είναι άλλη από την ρωμαϊκή αρένα, η πλατεία του Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία και η πλατεία του Καθεδρικού ναού. Ο Καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρτίνο και στο εσωτερικό του φυλάσσεται εντός ναΐσκου, το «Volto Santo» (το Άγιο Πρόσωπο) του Χριστού. Ένας ξύλινος δηλαδή Εσταυρωμένος, σμιλεμένος από τον Νικόδημο με την βοήθεια της Θείας Χάριτος, για να διασωθούν στο χρόνο τα πραγματικά χαρακτηριστικά του Χριστού, όπως τουλάχιστον αναφέρει η δυτική παράδοση. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 Σήμερα, μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια και την πρωτεύουσα της, την Περούτζια. Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε δύο εξαιρετικές μεσαιωνικές πόλεις της πανέμορφης Τοσκάνης. Θα ξεκινήσουμε με το Σαν Τζιμινιάνο, το ονομαζόμενο και «Μανχάταν του Μεσαίωνα. Χτισμένο πάνω σε λόφο, στα 324 μέτρα υψόμετρο, περιστοιχισμένο από τείχη του 13ου αιώνα, ξεχωρίζει για τα ψηλά μεσαιωνικά Πυργόσπιτα, τα οποία από μακριά θυμίζουν τους σημερινούς ουρανοξύστες. Κάποτε είχε πάνω από 70. Σήμερα έχουν σωθεί 14, με ύψος από 35 έως 54 μέτρα. Πολύ όμορφη και η κεντρική τριγωνική πλατεία Πιάτσα Τσιστέρνα, αλλά και η όμορη Πιάτσα ντελ Ντουόμο. Όπως σε όλες τις πόλεις της περιοχής, πολλά μαγαζάκια εκθέτουν και πωλούν ωραία τοπικά προϊόντα. Το πιο γνωστό είναι το λευκό κρασί Vernaccia. Μετά την περιήγηση και τον ελεύθερο χρόνο, αναχωρούμε για την Σιένα. Χτισμένη πάνω σε τρείς λόφους, η πόλη έχει διασώσει τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά της. Στην περιήγηση, ανάμεσα στα άλλα, θα δούμε τον περίτεχνα κτισμένο Καθεδρικό ναό, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Παναγία, με την πλούσια εξωτερική και ακόμα πλουσιότερη εσωτερική διακόσμηση. Συνεχίζουμε με την ξακουστή Πιάτσα ντελ Κάμπο, που για πολλούς είναι η ομορφότερη μεσαιωνική πλατεία της Ιταλίας. Είναι δε γνωστή και για τις εντυπωσιακές ιπποδρομίες(il Palio), που γίνονται σε αυτήν δύο φορές τον χρόνο, προς τιμήν της Παναγίας. Εδώ ξεχωρίζει το Δημοτικό μέγαρο με το πανύψηλο Kαμπαναριό του, η Κρήνη της Χαράς, τα μεσαιωνικά μέγαρα που την περιστοιχίζουν αλλά και η ίδια η πλατεία που μοιάζει με αχιβάδα. Χρόνος ελεύθερος στα υπέροχα πέτρινα στενά της πόλης και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε, με ή χωρίς καφέ, κάποιο σιενέζικο γλυκό όπως ριτσιαρέλο, πανφόρτε ή καβαλούτσι. Συνεχίζουμε, παίρνοντας τον δρόμο για την Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. Σημείωση: Τι τρώμε και τι δοκιμάζουμε στην Ούμπρια. Πολύ καλά αλλαντικά όπως καποκόλο, λομπέτο, προσούτο ντι Νόρτσια και τυριά κατσιότα, πεκορίνο και ότι έχει σχέση με την τρούφα, μπρουσκέτες και τορτίνι, ζυμαρικά ανιολότι με σάλτσα – νιόκι σε σάλτσα πάπιας- παπαρδέλες με ραγού κουνελιού η αγριόχοιρου – πάστα αλα Νορτσίναστρανγκότσι η στροτσαπρέτι με τρούφα – ταλιατέλες με μανιτάρια, αρνί, πορκέτα (γουρνοπούλα) ψητή, τόρτα αλ τέστο (αλμυρή φοκάτσια), πίνουμε κρασί Σαγκραντίνο ντι Μοντεφάλκο η Τορτζιάνο ρόσο και γλυκαινόμαστε με σοκολατάκια μπάτσι της Περούτζιας ή ροτσιάτα της Ασίζης (με αποξηραμένους καρπούς και φρούτα).

5η Ημέρα: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 ΑΣΙΖΗ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

 Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε την Ασίζη, την πόλη του Αγίου Φραγκίσκου. Μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις και ταυτόχρονα σημαντικότατο θρησκευτικό κέντρο του δυτικού κόσμου. Η πόλη έμελλε να γίνει το κέντρο ενός θρησκευτι κού τάγματος, ιδιαίτερα προσηλωμένου και ταγμένου στα ιδανικά της ταπεινότητας, της συγχώρεσης, της απλότητας και της Αγάπης, προς όλες τις Θεϊκές Δημιουργίες. Είναι κτισμένη στην πλαγιά του όρους Σουμπάζιο και εντυπωσιάζει με τα τείχη της, τους πύργους, τους τρούλους και τα καμπαναριά των εκκλησιών, τους λιθόστρωτους δρόμους, τις πέτρινες κατοικίες με τις κεραμοσκεπές και κυρίως την διπλή βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, η οποία είναι διακοσμημένη με εξαιρετικές νωπογραφίες. Ξεχωρίζουν αυτές του Τζιότο στην Άνω Βασιλική, με σκηνές από τη ζωή του Αγίου. Πολύ όμορφη και η κεντρική πλατεία με τον ρωμαϊκό ναό αφιερωμένο στην Μινέρβα, αλλά και τα μεσαιωνικά κτήρια διοίκησης της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Γκούμπιο. Η πόλη είναι κτισμένη στην πλαγιά του όρους Ιντζίνο. Τη λένε πόλη των τρελών και ίσως παίρνει αυτόν τον χαρακτηρισμό, από την ιδιαίτερα ξέφρενη και εντυπωσιακή λατρευτική εκδήλωση που κάνουν, για να τιμήσουν τον προστάτη τους, τον Άγιο Ουμπάλντο. Μαζί με την Ασίζη θεωρούνται οι ομορφότερες της Ούμπριας και αυτό τις κάνει ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Η μεγάλη πανοραμική πλατεία – βεράντα, Πιάτσα Γκράντε, με τα δύο υπέροχα γοτθικά μεσαιωνικά μέγαρα, είναι από τις πλέον μεγαλειώδεις και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές δημιουργίες που υπάρχουν στην Ιταλία. Τα λιθόστρωτα δρομάκια, οι εκκλησίες, τα πέτρινα κτήρια, η πλατεία των Σαράντα Μαρτύρων και το μέγαρο του Δούκα συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την εξαιρετική της εικόνα. Για τις μέρες των Χριστουγέννων, το Γκούμπιο φιλοξενεί το πραγματικά μεγαλύ  τερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου. Με μήκος βάσης 450 μέτρα και ύψος 750, τα 800 συνολικά φώτα του, δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό θέαμα, σε όλη την Ιταλία. Μετά την περιήγηση και τον ελεύθερο χρόνο, επιστροφή στη Περούτζια. Εδώ θα περπατήσουμε την κεντρική οδό Κόρσο Βανούτσι με τα όμορφα μεσαιωνικά κτήρια. Θα δούμε το εντυπωσιακό μέγαρο των Πριόρι που φιλοξενεί την Πινακοθήκη της Ούμπριας, το ωραίο σιντριβάνι Φοντάνα Ματζιόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο και άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 07.45. Πτήσεις Επιστροφής Αναχώρηση προς Αθήνα με Sky Express (GQ821), στις 13.10 με άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 16.00. Συνεχίζουμε με πτήση προς Αλεξανδρούπολη στις 20:15 με άφιξη στην πόλη μας στις 21:15.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 Σε δίκλινο/τρίκλινο: 830€

Σε μονόκλινο: 980€

ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ:

1. Από την Ελλάδα στην Ιταλία, ΔΕΝ απαιτείται PCR/Rapid τεστ ΜΟΝΟ με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες.

2. Το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού των επιβατών πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα και να παρουσιάζεται στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας πριν από την επιβίβαση

3. Κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΔΕΝ απαιτείται PCR/Rapid τεστ ΜΟΝΟ με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες.

4. ΟΛΟΙ οι ΜΗ εμβολιασμένοι επιβάτες ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν 2x PCR/Rapid τεστ με δικά τους έξοδα πριν απο την είσοδο στην Ιταλία και πριν την επιστροφή στην Ελλάδα.

5. Υποβολή της δήλωσης για την υγεία των επιβατών και τη φόρμα εντοπισμού (PLF) πριν την επιβίβαση.

Ιωάννης Λουκάς BA (Hons) Γραφείο Αθηνών – Σύμβουλος Εκδρομών & Αρχηγίες

Ο Ιωάννης Λουκάς εργάζεται στο τμήμα σχεδιασμού και προγραμματισμού του γραφείου μας με έδρα την Αθήνα, με αντικείμενο τα ταξίδια και τις εκδρομές στη γειτονική μας Ιταλία. Έχει μεγάλη γνώση της χώρας, αφού στο παρελθόν έχει ζήσει και έχει σπουδάσει σ’ αυτήν και μάλιστα στο ιστορικό και αρχαιολογικό τμήμα της Φιλολογικής και Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Federico ll της Νάπολης. Από το 1989 που εργάζεται ως τουριστικός συνοδός, επιδιώκει πάντα να ικανοποιεί τις ταξιδιωτικές προσδοκίες των πελατών-συνταξιδιωτών, βασιζόμενος στον επαγγελματισμό και την εμπειρία του, αλλά κυρίως στην καλή του διάθεση και την αγάπη γι’αυτό που κάνει.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Αεροπορικά εισιτήρια με την Sky Express με επιστροφή.
• Φόροι αεροδρομίων
• Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
• Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
• Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Έμπειρος αρχηγός -συνοδός (Κος Ιωάννης Λουκάς).
• Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία.
• Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων και ασθενείας και Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες κτλ.
• Σε κάποιους επισκεπτόμενους χώρους απαιτείται χρήση ακουστικών με κόστος €2. • Γεύματα, ποτά εντός και εκτός ξενοδοχείου.
• Ο ειδικός φόρος διαμονής city tax πληρωτέος ξενοδοχείο €20.
• Ασφάλεια Covid-19 €11.
• Φιλοδωρήματα  και αχθοφορικά \ Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Πινακοθήκη Ουφίτσι: €30 οι ενήλικες (από 1/3 έως 31/10 €33), €20 από 18 έως 25 ετών, 15€ κάτω των 18 ετών (Η τιμή περιλαμβάνει εισιτήριο + προκράτηση + ακουστικά + ξενάγηση). Όσοι ενδιαφέρονται για την ξενάγηση στην Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα πρέπει να το δηλώσουν-πληρώσουν τουλάχιστον 15 ημέρες πριν, για την έγκαιρη προαγορά των εισιτηρί ων από το γραφείο. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είναι εγγυημένη η εύρεση εισιτηρίων.
• Καλό παπούτσι για περπάτημα καθημερινά και ένα καπελάκι για τον ήλιο.
• Τα ωράρια και οι τιμές ισχύουν γενικά ως έχουν. Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα κάποιας αλλαγής. Όταν παρουσιάζονται περιοδικές εκθέσεις εντός αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων, το κόστος του εισιτηρίου συνήθως ανεβαίνει 3-5€.
• Υποχρεωτική ταυτότητα/διαβατήριο για τα μειωμένα/δωρεάν εισιτήρια για τους πολίτες της ΕΕ.
• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

 Όπως πάντα, έτσι και τώρα σας κρατάμε απολυτά προστατευμένους! Εδώ και 42 χρόνια, το KIKON TOURS προσφέρει στην ελληνική αγορά καινοτόμα προγράμματα (εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού) με σκοπό να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης τα μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς, να θαυμάσει την φύση, να βιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και για να αποδράσει από την καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθεί. Είμαστε σε ένα επίπεδο όπου η εμπιστοσύνη, ο επαγγελματισμός και η εμπειρία αποτελούν αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μας. Σαν ΚΙΚΩΝ TOURS , όχι μόνο εγγυηθήκαμε, αλλά και επιστρέψαμε ακέραιες όλες τις προκορονοιου προκαταβολές των πελατών μας και αποδείξαμε ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό και τη εμπιστοσύνη μας απέναντι σους πελάτες μας. Συνεχίστε με ασφάλεια  να ανακαλύπτετε καινούργιους προορισμούς ταξιδεύοντας με το ΚΙΚΩΝ TOURS…