Κλασική Βιέννη
• 4 μέρες
• 26-29/12/2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων Covid-19 που είναι σε ισχύ,

και πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,

οι συμμετέχοντες στις εκδρομές μας θα πρέπει
να διαθέτουν:

 

 • Απόδειξη εμβολιασμού
  με ισχύ 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

  ή 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση,
  εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία μόνο δόση (Janssen / Johnson & Johnson).

Eναλλακτικά

 • Απόδειξη ανάκαμψης
  από τη νόσο COVID-19,
  η οποία ισχύει 180 ημέρες (τουλάχιστον 11 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19).

Eναλλακτικά

 • Αρνητικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19.

Γίνονται δεκτά τέστ διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR

Ισχύς των τέστ:
72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τεστ PCR,

48 ώρες πριν από την αναχώρηση για τέστ Rapid.

 

Επιπρόσθετα,
για τα ταξίδια εξωτερικού
απαιτείται η ύπαρξη Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για  COVID-19.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Η έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://www.gov.gr/

και περισσότερες πληροφορίες για Covid-19 μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα https://eody.gov.gr/

 • Τοποθεσία: Βιέννη
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Από-έως: 26-29 Δεκεμβρίου 2021
 • Τιμή: ..από 309€

Κλασική Βιέννη

4 μέρες

 

26-29/12/2021

 

1η μέρα Πτήση για Βιέννη – Πανοραμική περιήγηση.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περίφημη Ρινγκστράσσε, όπου στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημoτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Βιέννη περιήγηση ιστορικό κέντρο – Μπελβεντέρε – Ξενάγηση στα Θερινά ανάκτορα Σένμπρουν – Απογευματινή πεζή περιήγηση στα ανεξερεύνητα σημεία της πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα θαυμάσουμε και υπό το φως της ημέρας την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος) για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτευόυσας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν, όπου θα ξεναγηθούμε στα σαράντα κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια και θα δούμε τους μοναδικούς κήπους των ανακτόρων.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πεζή περιήγηση όπου θα εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, στέκι του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, την πλατεία των Σκωτσέζων, το Freyung το περίφημο πασάζο που οδηγεί στο μοναδικό καφέ Τσεντράλ, στέκι της Αυστριακής διανόησης του 19ου Αιώνα, θα περάσουμε από το πανέμορφο σοκάκι της Νάγκλεργκάσσε και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κολμαρκτ εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης το θρυλικό Demmel. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Βιέννη – Ημερήσια εκδρομή στο Σαλτσμπουργκ – Λίμνες Σαλσγκάμεργκουτ(290+290χλμ.)

Πρωινό και για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Αμαντέους Μότσαρτ το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή θα θαυμάσουμε τις υπέροχες Αλπικές Λίμνες Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am see και θα έχουμε ημίωρη στάση στο παραμυθένιο χωριουδάκι Ζάνκτ Γκίλγκεν γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ. Έπειτα θα καταλήξουμε στο Σάλτσμπουργκ που από το 1986 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους κήπους του Ανακτόρου Μιραμπέλ, το σπίτι της γέννησης του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, το σπίτι της γέννησης του διάσημου αστροφυσικού  Κρίστιαν Ντόπλερ, την κατοικία του Αμαντέους Μότσαρτ και το σπίτι της γέννησης του, το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς αγοράς, το καφέ Τοματσέλι στέκι του Αμαντέους Μότσαρτ, την Εκκλησία του Πανεπιστημίου, το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Πέτρου , τον περίφημο Καθεδρικό Ναό Ντόμ, το Κλόκενσπιλ την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης και το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ με το περίφημο τελεφερίκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

 

4η μέρα Βιέννη – Βιεννέζικα Δάση – Κυνηγετικό περίπτερο Μάγιερλινγκ (40χλμ.) – Αυτοκρατορικό θέρετρο λουτρόπολης Μπάντεν (15χλμ.) – Αεροδρόμιο Βιέννης πτήση επιστροφής (45χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομής μας στα Βιεννέζικα Δάση, Διαδοχικά θα επισκεφθούμε το Λίχτενσταινμπουργκ το οποίο θα δούμε εξωτερικά, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, ο οποίος αποτέλεσε τον προγονικό πύργο της οικογένειας που αργότερα ίδρυσε το γνωστό Πριγκηπάτο του Λίχτενσταιν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς), το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 29ης Ιανουαρίου 1889 όταν και βρέθηκε νεκρός ο διάδοχος του Αψβουργικού Θρόνου Ροδόλφος με την ερωμένη του Ελληνικής καταγωγής Μαρία Βετσέρα. Τέλος διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στο Μπάντεν πάλαι-ποτέ Αυτοκρατορικό θέρετρο, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Πτήση επιστροφής.5η μέρα Βιέννη – πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για να απολαύσετε τις τελευταίες σας βόλτες στο ιστορικό κέντρο και να πραγματοποιήσετε τις αναμνηστικές σας αγορές. Στη συνέχεια επιβίβαση το λεωφορείο μας για το αεροδρόμιο της Βιέννης. Πτήση επιστροφής.

 

Σημειώσεις:

-Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών, απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.

 

Εισιτήρια για τα θερινά ανάκτορα Σένμπρουν και ξενάγηση με επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό:
22 ευρώ ενήλικας / 15 ευρώ παιδί (6-18 ετών) & Δωρεάν τα παιδιά έως 5 ετών.
(απαραίτητη δήλωση συμμετοχής με την κράτησή σας). Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ:
50 ευρώ ενήλικας / 30 ευρώ παιδί
Προαιρετική εκδρομή στην Μπρατισλάβα και Parndorf:
35 ευρώ ενήλικας / 20 ευρώ παιδί

 

 

Πτήση με Aegean Airlines Aναχώρηση 26/12 Θεσσαλονίκη – Βιέννη 14:00-14.45 A34188 &

Βιέννη – Θεσσαλονίκη 15:30-18:15 A34189

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines, μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο, διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό καθημερινά, μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, Έμπειρος αρχηγός

– συνοδός του γραφείου μας. Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.