Λόβετς “Η Φλωρεντία των Βαλκανίων” 10-13/07/2021
  • Τοποθεσία: Λόβετς
  • Διάρκεια: 4 ημέρες
  • Από-έως: 10-13/07/2021
  • Τιμή: 175€

 Η απόκρυφη πόλη της Βουλγαρίας στην οροσειρά του Αίμου!

ΛΟΒΕΤΣ

«η Φλωρεντία των Βαλκανίων»

Σίπκα, Γκάμπροβο, ΛΟΒΕΤΣ, Πλέβεν, μεγάλη σπηλιά, αψίδα Ελευθερίας,

Τραιάν & μοναστήρι,  Βελίκο Τύρνοβο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα 10.07.2021. ΣΑΒΒΑΤΟ.(418km):

Αναχώρηση από στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) το πρωί στις 07:00. Διέλευση από Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Διέλευση από σύνορα Ορμένιου και είσοδος στη Βουλγαρία. Διέλευση από Στάρα Ζαγόρα και Κάζανλακ για να πάρουμε τα στενά της οροσειράς Σίπκα για την πόλη του Γκάμπροβο, όπου και στάση για ατομικό γεύμα . Αναχώρηση για την πόλη του Λόβετς. «Η Φλωρεντία των Βαλκανίων», όπως την αποκαλούν εξαιτίας  της μοναδικής σκεπαστής γέφυρας που διαθέτει. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Βόλτα για όσους το επιθυμούν ως την ακρόπολη για να απολαύσετε το θέαμα. Δείπνο ατομικά στις παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στο ποτάμι. Διανυκτέρευση.

2η μέρα 11.07.2021. ΚΥΡΙΑΚΗ (212km):

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για το τεράστιο σπήλαιο Ντεβετάσκα έχει μήκος 2.442 μέτρα, το οποίο το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα της Βουλγαρίας. Η είσοδος σε αυτό έχει πλάτος 35 μέτρα και ύψος 30 μέτρα. Το σπήλαιο είναι ένα από τα τρία πιο σημαντικά καταφύγια χειμερινών νυχτερίδων στην Ευρώπη. Το χειμώνα αποικιών αποτελείται από περισσότερα από 35.000 άτομα διαφόρων ειδών. Νυχτερίδες από 14 είδη ζουν εκεί όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 4 που αναφέρονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών. Συνεχίζουμε για το πέρασμε του Δούναβη στο Σβιστόβ. Η πόλη ιδρύθηκε με διάταγμα του Τίτου Φλάβιου Βεσπασιανού, δύο ημέρες μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Γερουσία ως Αυτοκράτορα, ο οποίος νίκησε με επιτυχία τον αυτοκράτορα Βιτέλλιο. Στη συνέχεια για το  ιστορικό Πλέβεν. Πρώτη στάση στο υπέροχο τοπίο της Καιλάκα, όπου και τα ερείπια της  Ρωμαϊκής φρουράς Στοργκόσια. Επίσκεψη στο υπέροχο πανόραμα του Πλέβεν, ανάλογο του Βόλκογκραντ & του Μποροντίνο της Ρωσίας. Μια ανεπανάληπτη οπτική εξιστόρηση 360 μοιρών της πολύνεκρης και σημαντικής μάχης του 1877 που έκρινε κατά μεγάλο μέρος της έκβαση του Ρωσοτουρκικού πολέμου.  Στο κέντρο της πόλης, αξιοθέατα είναι το Παρεκκλήσι Μαυσωλείο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου προς τιμή των πολλών Ρώσων και Ρουμάνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την Πολιορκία της Πλέβνας και το οστεοφυλάκειο στο Πάρκο Σκόμπελεφ. Στάση για γεύμα ατομικά και αγορές στο Mall της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα 12.07.2021. ΔΕΥΤΕΡΑ (km):

Πρωινό και ξεκινάμε στις 09:30 για να πάρουμε το δρόμο για νότια πάνω στον ίδιο δρόμο της Via Traiana που συνέδεε τη Δοκλητιανούπολη(Χισάρ) με τα συνοριακά φυλάκια της Νικόπολης & του Σβιστόβ στο Δούναβη. Στο δρόμο θα δούμε τα ερείπια της Ρωμαικής πόλης Σώστρα.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μονή της Κοίμησης της Αγίας Μητέρας του Θεού ( Βουλγαρικά : Троянски манастир „Успение Богородично“ ) ή, όπως λέγεται πιο συχνά, η Μονή Troyan είναι το τρίτο μεγαλύτερο μοναστήρι στη Βουλγαρία . Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας στα βουνά των Βαλκανίων και ιδρύθηκε το αργότερο στα τέλη του 16ου αιώνα. Το μοναστήρι βρίσκεται στις όχθες του Μαύρου ποταμού Όσαμ. Η κύρια εκκλησία του μοναστηριού ανακατασκευάστηκε κοντά στο τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας κατά την περίοδο της Εθνικής Αναγέννησης της Βουλγαρίας από έναν κύριο οικοδόμο που ονομάζεται Κωνσταντίνος το 1835. Το περίτεχνο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος της εκκλησίας ζωγραφίστηκε μεταξύ 1847 και 1849 από τον Ζαχάρι Ζωγράφ, έναν δημοφιλή Βούλγαρος ζωγράφος της εποχής, που ζωγράφισε επίσης την κεντρική εκκλησία της Μονής Ρίλλα , το μεγαλύτερο μοναστήρι της Βουλγαρίας.  Μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη κίνηση του Ζωγράφ ήταν να ζωγραφίσει την εικόνα του γύρω από ένα από τα παράθυρα στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Το τέμπλο στην κεντρική εκκλησία είναι μια ξυλογλυπτική που χρονολογείται από το 1839. Η Μονή Τροίας είναι επίσης, από τον 17ο αιώνα, το σπίτι μιας από τις πιο ιερές εικόνες της Ορθοδοξίας της Βουλγαρίας , της Θεοτόκου . Πολλοί άνθρωποι κάνουν προσκύνημα σε αυτό το μοναστήρι την ημέρα του Αγίου Γεωργίου λόγω της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην κύρια εκκλησία. Το δωμάτιο, στο οποίο κρυβόταν ο Βούλγαρος επαναστάτης Βασίλειος Λεβσκι και συναντήθηκε με άλλους επαναστάτες κατά την Οθωμανική περίοδο, είναι ένα μουσείο. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη του Τροιάν. Η πόλη φημίζεται για την παραδοσιακή κεραμική της, πιθανότατα αναπτύχθηκε εν μέρει ως αποτέλεσμα των ιδιοτήτων του τοπικού πηλού εδάφους. Η κεραμική ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος για τους ντόπιους τεχνίτες κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής Αναγέννησης . Τώρα χειροποίητα είδη κεραμικής πωλούνται ως αναμνηστικά στους τουρίστες. Λεπτά παραδείγματα παραδοσιακής κεραμικής μπορείτε να δείτε στο μουσείο της πόλης, απέναντι από το δημοτικό κτίριο. Είναι επίσης δημοφιλές γιατί είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής καρεκλών από μασίφ ξύλο στη Βουλγαρία. Χρόνος για φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο Λόβετς & διανυκτέρευση.

4η μέρα 13.07.2021. ΤΡΙΤΗ (km):

Πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση και άφιξη στην δεύτερη πρωτεύουσα του Βουλγάρικου βασιλείου, το πανέμορφο Βελίκο Τύρνοβο.  Συχνά αναφέρεται ως ” Πόλη των Τσάρων “, το Βέλικο Τάρνοβο βρίσκεται στον ποταμό Yantra και είναι γνωστό ως η ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας , προσελκύοντας πολλούς τουρίστες με τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Το παλιό τμήμα της πόλης βρίσκεται σε τρεις λόφους, τους Τσαρέβετς , την Τραπεζίτσα και τη Σβέτα Γκόρα, που υψώνονται μέσα στους μαιάνδρους του Γιάντρα . Στο Tsarevets βρίσκονται τα παλάτια των Βουλγάρων αυτοκρατόρων και του Πατριαρχείου, του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού , καθώς και μια σειρά από διοικητικά και οικιστικά κτίσματα που περιβάλλονται από πυκνά τείχη. Η Τραπεζίτσα είναι γνωστή για τις πολλές εκκλησίες της και ως την πρώην κύρια κατοικία των ευγενών. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα , η πόλη ήταν από τα κύρια ευρωπαϊκά κέντρα πολιτισμού και έδωσε το όνομά της στην αρχιτεκτονική της Καλλιτεχνικής Σχολής του Τάρνοβο , τη ζωγραφική της Καλλιτεχνικής Σχολής του Τάρνοβο και τη λογοτεχνία. Το Βέλικο Τάρνοβο είναι ένα σημαντικό διοικητικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Βόρειας Βουλγαρίας . Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και γεύμα ατομικά. Αναχώρηση για την πόλη του Λόβετς. «Η Φλωρεντία των Βαλκανίων», όπως την αποκαλούν εξαιτίας  της μοναδικής σκεπαστής γέφυρας που διαθέτειγια την πανέμορφη Τριάβνα, γενέτειρα του ποιητή Πέντσο Σλαβέικοβ με μόνο Βούλγαρους κατοίκους! Προς τούτο λένε ότι η καθαρότερη Βουλγάρικη γλώσσα μιλιέται εδώ.   Από κει στην πόλη του Γκάμπροβο, Η πόλη που τη διασχίζει ο παραπόταμος του Δούναβη Γιάντρα, διαθέτει το μοναδικό στα Βαλκάνια μουσείο του χιούμορ!, ως επίσης και πλήθος άλλων μουσείων. Στάση για ατομικό γεύμα εδώ. Μετά το γεύμα θα επισκεφτούμε το Εθνογραφικό μουσείο του Έταρ. Εδώ η ζωή κυλά στο ρυθμό του περασμένου αιώνα. Όλες τις δραστηριότητες της Βουλγάρικης κοινωνίας, θα τις δείτε εδώ.  Επόμενη στάση για φωτογραφίες  στο μνημείο της Ελευθερίας στην κορυφή Στολέτοφ. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τις νότιες κορυφές του Αίμου, από τα στενά της Σίπκα για την κοιλάδα των Θρακών Βασιλέων.  Στάση καθ΄οδόν. Διέλευση συνόρων  Πέτκο Βοιβόντα και Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας, ενθουσιασμένοι με το πλήθος των στοχευόμενων επισκέψεων.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:175€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:235€, ΠΑΙΔΙ ΩΣ 6 ΕΤΩΝ: 105

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: * Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο* Τρείς(3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* superior.
* Τρία(3) προγεύματα σε μπουφέ. * Έμπειρος Αρχηγός  του γραφείου συνοδός. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών). * ΦΠΑ εντός.
 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: * Έξτρα διασκεδάσεις, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. – Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ρητά.

…σαράντα δύο χρόνια σας ταξιδεύουμε με εμπιστοσύνη & σιγουριά!

         O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις