Πάσχα στο νότιο Πήλιο,Τρίκερι, & Σκιάθο!
  • Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ
  • Τοποθεσία: Πήλιο
  • Από – έως: 30/04/21 – 03/05/21
  • Τιμή: 175€

1821-2021…διακόσια χρόνια ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ!

         Πάσχα στο νότιο Πήλιο,Τρίκερι, & Σκιάθο!

Βόλος, Τρίκερι, Αργαλαστή, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες , Άγιος Γεώργιος, Καλά Νερά.

 

30 Απριλίου – 3 Μαΐου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 30.04.2021. Αλεξανδρούπολη – Βόλος.
Αναχώρηση το πρωί στις 06:00 από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) και μετά από διάφορες στάσεις, άφιξη στο Βόλο. Προσκύνημα Επιταφίου. Χρόνος ελεύθερος στην παραλία του Βόλου για ουζάκι στα τσιπουράδικα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία του Επιτάφιου. Διανυκτέρευση.
2η μέρα Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021.  Παγασητικός – Μηλίνα – Τρίκερι.
Πρωινό και αναχωρούμε για το νότιο Πήλιο, όπου θα επισκεφτούμε(προαιρετικά) στην άκρη της χερσονήσου το ξακουστό νησάκι του Παγασητικού κόλπου, παλιό Τρίκερι. Εδώ στα 650 μέτρα από το λιμανάκι, βρίσκεται το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Από το 1948 μέχρι το 1953, το Μοναστήρι ζούσε μαύρες μέρες. Λέγεται ότι από κει έχουν περάσει πάνω από 5.000 γυναίκες-πολιτικοί εξόριστοι. Συνεχίζουμε για το νέο Τρίκερι, με τα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια. Το Τρίκερι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Πηλίου, στην κορφή του όρους Τισσαίον, απέναντι από την Εύβοια. Από το χωριό μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα τόσο προς τον Παγασητικό όσο και προς τον Ευβοϊκό κόλπο. Εδώ θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας (18ος αιώνας) με ξυλοσκάλιστο επιχρυσωμένο τέμπλο και δεσποτικό θρόνο. Γεύμα ατομικά εδώ ή στις ψαροταβέρνες της Αγίας Κυριακής(επίνειο Τρίκερι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο με μαγειρίτσα, διανυκτέρευση.
3η μέρα Κυριακή Πάσχα 02.05.2021.Σκιάθος
Πρωινό και αναχώρηση δια μέσου του Λαύκου για την παραλία Αγίου Γεωργίου(Κατιγιώργη), από όπου θα πάρουμε προαιρετικά το καραβάκι για τη Σκιάθο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή προαιρετική έξοδος,διανυκτέρευση.
4η μέρα Δευτέρα μετά το Πάσχα 21.04.2014. Μηλιές – Βυζίτσα  –  Αλεξανδρούπολη.
Μετά το πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Αναχώρηση για τις Μηλιές –  χωριό  χτισμένο αμφιθεατρικά – ο κεντρικός δρόμος το διασχίζει εγκάρσια. Η περιδιάβαση στις Μηλιές, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Στην πλατεία θα δούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών, ενώ απέναντι βρίσκεται η βιβλιοθήκη, με πλούσιο υλικό από τη σχολή που λειτουργούσε στο χωριό. Επόμενος σταθμός μας είναι η Βυζίτσα, γεμάτη πηλιορείτικα αρχοντικά και με μια εντυπωσιακή μεγάλη πλατεία με αιωνόβια πλατάνια. Έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς της Ελλάδας, με πολλά ανακαινισμένα αρχοντικά, πυκνό δίκτυο από καλντερίμια που διασχίζουν το χωριό, εκκλησίες σε ένα άριστο φυσικό περιβάλλον και μα μια απεριόριστη θέα στον Παγασητικό κόλπο και το Πήλιο.  Μεσημεριανό (εξ ιδίων)  και αναχωρούμε για την πόλη μας , άφιξη το βράδυ μετά από διάφορες στάσεις.                                   
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο:
Σε  δίκλινο: 175€, Σε  μονόκλινου: 210€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:Μεταφορές με υπερυψωμένο  πούλμαν. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο *(booking).* Πρωινό σε μπουφέ. *Το Αναστάσιμο Δείπνο με την μαγειρίτσα.  *Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. *Αρχηγό – συνοδό του γραφείου. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών). Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό(καραβάκι Παλιό Τρίκερι και Σκιάθο), είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων. Φόρο διανυκτέρευσης € το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

…σαράντα ένα χρόνια σας ταξιδεύουμε με εμπιστοσύνη & σιγουριά!

         O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις