Πρωτοχρονιά στην ΑΙΓΥΠΤΟ
• 9 μέρες
• 26/12-3/1/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων Covid-19 που είναι σε ισχύ,

και πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,

οι συμμετέχοντες στις εκδρομές μας θα πρέπει
να διαθέτουν:

 

 • Απόδειξη εμβολιασμού
  με ισχύ 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

  ή 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση,
  εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία μόνο δόση (Janssen / Johnson & Johnson).

Eναλλακτικά

 • Απόδειξη ανάκαμψης
  από τη νόσο COVID-19,
  η οποία ισχύει 180 ημέρες (τουλάχιστον 11 ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19).

Eναλλακτικά

 • Αρνητικό αποτέλεσμα σε τέστ COVID-19.

Γίνονται δεκτά τέστ διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR

Ισχύς των τέστ:
72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τεστ PCR,

48 ώρες πριν από την αναχώρηση για τέστ Rapid.

 

Επιπρόσθετα,
για τα ταξίδια εξωτερικού
απαιτείται η ύπαρξη Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για  COVID-19.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Η έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://www.gov.gr/

και περισσότερες πληροφορίες για Covid-19 μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα https://eody.gov.gr/

 • Τοποθεσία: Αίγυπτος
 • Διάρκεια: 9 ημέρες
 • Από-έως: 26/12-3/1/2022
 • Τιμή: ..από 1430€

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

26 Δεκεμβρίου 2021 – 3 Ιανουαρίου 2022 (9 μέρες)

Κάιρο- Αλεξάνδρεια- κρουαζιέρα Νείλου Πατριαρχείο & Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, σπίτι Καβάφη, Άγιος Σάββας, Άγιος Γεώργιος, Πυραμίδες Γκίζας, ΝΕΟ Αρχαιολογικό μουσείο Καϊρου, Ασουάν, Ναός των Φιλών, Κομόμπο Εντφού, Αμπού Σιμπέλ(προαιρετικά), Ναός θεού Ώρου, Έσνα, Λούξορ, Καρνάκ, Κοιλάδα Βασιλεών, παλαιό Κάϊρο, Χαν Ελ Χαλίλι.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1 η μέρα: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις 10:00 και πτήση στις 11:00 για Αθήνα, άφιξη στις 11:40. Συνάντηση με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air, στις 13:30. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση για Κάιρο με Egypt Air στις 16:00 (MS 748) με άφιξη στις 17:50 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διαδικασίες. Xρόνος ελεύθερος στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 22:15 (MS 080) και άφιξη στις 23:40 στο Ασουάν. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο Medea 5*, τακτοποίηση και διανυκτέρευση. 
 
2 η μέρα: Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ – ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΗ – ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ – ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ (προαιρετικό) – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ (προαιρετικό) 
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεζίζουμε με ξενάγηση στα φαραωνικά ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο. Στη συνέχεια θα μπούμε σε πλοιάρια για να επισκεπτούμε το Ναό των Φιλών, ο οποίος για να σωθεί έχει μεταφερθεί σε ένα νησάκι. Επιστροφή για γεύμα στο πλοίο. Το απόγευμα θα κάνουμε προαιρετική βαρκάδα με τις φελούκες (παραδοσιακές βάρκες). Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφάντινη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. 
 
3 η μέρα: Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 ΑΣΟΥΑΝ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ – ΕΝΤΦΟΥ
 Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική (οδική ή αεροπορική) εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ – έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Σώζονται δύο ναοί προς τιμή του φαραώ Ραμσή του Μέγα και της βασίλισσας του Νεφερτάρις. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων. Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και πλεύση ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος προς το Κομ Όμπο (Όμβους). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό αφιερωμένο σε δύο αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), που ανεγέρθηκε από τους Πτολεμαίους και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας. Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. 
 
4 η μέρα: Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΡΟΥ – ΕΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ. 
Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, αφιερωμένο στον Θεό Ώρος, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Οι επιγραφές στους τοίχους μεταξύ άλλων αφηγούνται το “Ιερό Δράμα” της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο οι Έλληνες συνέκριναν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα. Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε προς την Έσνα (Λατόπολι), για να περάσουμε το “κλειδί του Νείλου” ή αλλιώς φράγμα της Έσνα, όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού και μπορούμε να παρατηρήσουμε την διαδικασία. Άφιξη στο Λούξορ (Θήβες), πρωτεύουσα ανά διαστήματα αλλά κυρίως θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας φαραωνικής Αιγύπτου. Η πόλη θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου και θα μας εντυπωσιάσει με τα κολοσσιαίων διαστάσεων κτίσματα. Μετά το δείπνο, μετάβαση στον φωταγωγημένο Ναό του Λούξορ για βραδινή ξενάγηση. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό γινόντουσαν για ι στέψεις των Φαραώ. Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση. 
 
5 η μέρα: Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ – ΚΑΡΝΑΚ 
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, την νεκρόπολη στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι. Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ. Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, από το ογκώδες και απόμακρο στο καλαίσθητο και προσφιλές. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους “Κολοσσούς του Μέμνωνος” ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, το ιερό, τη θεία λίμνη κ.α. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στο Λούξορ και λίγος ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδόμιο και αναχώρηση στις 19:40 με Egypt Air (MS 069) και άφιξη στο Κάιρο στις 20:50. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. 
 
6 η μέρα: Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 ΦΑΡΑΩΝΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ 
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην φαραωνική κληρονομιά της αρχαίας Αιγύπτου. Πρωινό και μετάβαση στην περιοχή της Γκίζας, στην δυτική όχθη του Νείλου. Θα δούμε την πυραμίδα του Χέοπος, το παλαιότερο και πιο καλά διατηρημένο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, αλλά και τις εξίσου εντυπωσιακές του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική είσοδος εντός της Πυραμίδας του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, και μόνο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε αγάλματα, οβελίσκους, στήλες, ταφικές μάσκες, θησαυρούς και άλλα πολά εντυπωσιακά εκθέματα από την φαραωνική εποχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση για την αλλαγή του χρόνου. Διανυκτέρευση. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
 
7η μέρα: Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ & ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΪΡΟ – ΑΓΟΡΑ ΧΑΛ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ 
Πρωινό και μεταφορά στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας, όπου είναι κτισμένος ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου Γεωργίου. Θα επισκεπτούμε το ναό, αλλά και τις κατακόμβες (εφόσον μας το επιτρέπουν οι συνθήκες) όπου σώζεται ένα νειλόμετρο, αλλά και άλλα σημαντικά εκθέματα, το ελληνικό κοιμητήριο και το μέρος όπου κατά την παράδοση κατέφυγε ο Χριστός και η Αγία Οικογένεια ως νήπιο κατά την Φυγή στην Αίγυπτο. Στην συνέχεια θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κόπτικη εκκλησία του Κάιρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Μετάβαση στο αραβικό ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Εκεί θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Αλή, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο και έπειτα θα πάμε στην διάσημη αγορά του Αλ Χαλίλι. Χρόνος ελεύθερος στα εκατοντάδες καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 
 
8η μέρα: Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. 
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο μεγάλος ποιητης Κωνσταντίνος Καβάφης. Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, ξενάγηση μέσα από το λεωφορείο στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου. Θα πλησιάσουμε προς την ομηρική “Νήσο Φάρος”, όπου σήμερα βρίσκεται το κάστρο του Καγίτ Μπέη, χτισμένο με τα εναπομείναντα ερείπια του ελληνιστικού φάρου. Στο σημείο δέσποζε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το υψηλότερο οικοδόμημα της αρχαιότητας, μετά τις πυραμίδες, και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση. 9η μέρα: Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής με Egypt Air στις 10:35 (MS 747) και άφιξη στην Αθήνα στις 12:30. Πτήση για Αλεξανδρούπολη στις 19:30, άφιξη στην πόλη μας 20:30. 
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
 
BARCELO HTL PYRAMIDS ΤΙΜΗ 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 1430€ 
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: 1350€ (Με Φόρους).
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: Κατόπιν Ζήτησης 
Διαφορά Μονόκλινου: +290€, 
Βίζα Αιγύπτου: +25€, 
Φιλοδωρήματα: +30€ 
 
GRAND NILE TOWER HTL 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 1550€ 
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: 1470€ (Με Φόρους). 
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: Κατόπιν Ζήτησης 
Διαφορά Μονόκλινου: +400€, 
Βίζα Αιγύπτου: +25€, 
Φιλοδωρήματα: +30€ 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις: Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Ασουάν / Λούξορ – Κάιρο και Κάιρο – Αθήνα.
• Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
• Φόροι αεροδρομίων. • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν με Wi-Fi.
• Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο Grand Nile Tower 5* ή στο Barcelo Hotel Pyramids 4* – Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο M/S Medea 5*.
• Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου
• Δυο (2) γεύματα στο Κάιρο, ένα (1) γεύμα στο Λούξορ, ένα (1) γεύμα στην Αλεξάνδρεια.
• Πλήρης διατροφή κατά την κρουαζιέρα Νείλου.
• Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή.
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας σε όλη την εκδρομή.
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης. • Ασφάλεια Covid-19, Ατυχημάτων, Νοσηλείας & Οξείων περιστατικών.
• ΦΠΑ. • 1 μπουκάλι 500ml νερού την ημέρα. 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Ποτά / Τηλεφωνήματα / Εξτρά γεύματα και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
• 2x PCR TESTS για τους ΜΗ εμβολιασμένους (το κόστος του PCR στην Αίγυπτο είναι περίπου €75-€80). ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
• Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δυο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
• Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι. 
 
 
ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ DELUXE ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ M/S MEDEA
Αυτό το εντυπωσιακό σκάφος είναι από τα πιο πολυτελή από όλα τα κρουαζιερόπλοια του Νείλου. Κομψά επιπλωμένο με πλούσια υφάσματα, ξύλινη επένδυση και έπιπλα κλασικού στιλ, αυτό το σκάφος προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον για την κρουαζιέρα σας στο Νείλο. Το εστιατόριο προσφέρει 120 καλύμματα με συνδυασμό υπηρεσιών σερβιτόρου και γεύματα σε μπουφέ που επιτρέπουν να δοκιμάσετε τόσο αιγυπτιακή όσο και διεθνή κουζίνα. Το ευρύχωρο lounge bar είναι επιπλωμένο με γούστο και προσφέρει διεθνή υπηρεσία μπαρ. 
Το κεντρικό σαλόνι διαθέτει μουσικό σύστημα και πίστα χορού για βραδινή διασκέδαση, που περιλαμβάνει αιγυπτιακή λαογραφική παράσταση και χορό στην κοιλιά. Ο ξεχωριστός χώρος μπαρ με άνετους καναπέδες Chesterfield προσφέρει πανοραμική θέα στον ποταμό Νείλο και ένα ξεκούραστο μέρος για να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο. Στο πάνω κατάστρωμα, το κατάστρωμα ηλιοθεραπείας τρέχει το μήκος και το πλάτος του πλοίου με εξοπλισμό γυμναστικής, πισίνα και μπαρ περιτριγυρισμένο από κομψά τραπέζια από μπαστούνι, καρέκλες και ξαπλώστρες. Η 24ωρη ρεσεψιόν παρέχει πλήρεις υπηρεσίες καθώς και διεθνές τηλέφωνο. 
Το κατάστημα δώρων στο σκάφος προσφέρει αναμνηστικά και δώρα από την Αίγυπτο. Κρουαζιερόπλοιο Deluxe 5 αστέρων (Μήκος 72,35μ – Πλάτος 14,30μ – Υψος 11,60μ – Βύθισμα 1,59μ) 4 καταστρώματα +1 κατάστρωμα ηλιοθεραπείας Σύστημα καθαρισμού νερού Πυράντοχοι και ηχομονωτικοί τοίχοι και οροφές Εγκρίθηκε από την Lloyds Shipping of London Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στο χώρο ηλιοθεραπείας 24ωρη ρεσεψιόν Wifi (χωρίς χρέωση) Ευρύχωρο σαλόνι, μπαρ και εστιατόριο Ξαπλώστρα με μπαρ και πισίνα Κατάστημα δώρων Καμπίνες επισκεπτών 
Το M/S Medea διαθέτει 59 καμπίνες/σουίτες. Όλες οι καμπίνες/σουίτες έχουν θέα στον ποταμό Νείλο και διαθέτουν: Ιδιωτικό μπάνιο με ντους/μπανιέρα Dry πιστολάκι μαλλιών Air Ατομικά ελεγχόμενος κλιματισμός TV Τηλεόραση επίπεδης οθόνης (θαλάσσιος δορυφόρος) Μίνι μπαρ, Εσωτερικό τηλέφωνο και Χρηματοκιβώτιο. 
 
Το ξενοδοχείο Barceló Cairo Pyramids
βρίσκεται στη θρυλική πόλη του Καΐρου, μόλις 4χλμ. από το μυθικό οροπέδιο της Γκίζας, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που φιλοξενεί τις περίφημες Μεγάλες Πυραμίδες του Khufu, του Khafre και του Menkaure. Ένα μοντέρνο και άνετο ξενοδοχείο με 236 ευρύχωρα δωμάτια και μια φανταστική θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, που βρίσκεται στη S haria Al Haram, μια από τις πιο διάσημες λεωφόρους της Αιγύπτου, γνωστή και ως Pyramid Street.
 Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και αντίγραφα μοντέρνας τέχνης, ενώ ορισμένα προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στο συγκρότημα της πυραμίδας της Γκίζας. Το ξενοδοχείο διαθέτει τρία εστιατόρια και τρία μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις, είτε από το à la carte μενού, τον μπουφέ ή τα κοκτέιλ κ.λπ. Το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε την καλύτερη τοπική και διεθνή κουζίνα. 
Η χαλάρωση και ο θαυμασμός του ηλιοβασιλέματος πάνω από τις πυραμίδες από την πανοραμική βεράντα στον δωδέκατο όροφο είναι μια ασυναγώνιστη εμπειρία. 
Το Barceló Cairo Pyramids είναι το ιδανικό μέρος για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για μνημεία, αρχαίες τοποθεσίες και ιστορία. Η γεμάτη ιστορία πόλη του Καΐρου προσφέρει στους επισκέπτες της ένα υπέροχο κλίμα, συναρπαστικές παραστάσεις και το έβδομο θαύμα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που υπάρχει ακόμα: τις Μεγάλες Πυραμίδες. Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Καΐρου, το Grand Nile Tower βρίσκεται ακριβώς πάνω στον υπέροχο ποταμό Νείλο σε προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο του Καΐρου, κοντά σε πολλά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα. 
Αυτός ο εκπληκτικός προορισμός σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και εμπειρίες, κομψά σχεδιασμένα καταλύματα που περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία τύπων δωματίων που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, μια εκπληκτική βεράντα με εκπληκτική θέα στο Νείλο, μια μεγάλη ποικιλία από κουζίνες σε οποιοδήποτε από τα οκτώ εστιατόρια και σαλόνια μας, όπως το εξαιρετικά αναγνωρισμένο Revolving Restaurant. Εξερευνήστε τα κομψά σχεδιασμένα καταλύματα μας που περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία τύπων δωματίων που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 
Ως επισκέπτης, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις συνεδρίων και δεξιώσεων για τη φιλοξενία αξέχαστων κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων.