Χαλκίδα-Αιδηψός, Ιστιαία, Κάρυστος, Βόλος 19-22/08/21
  • Τοποθεσία: Χαλκίδα
  • Διάρκεια: 4 ημέρες
  • Από-έως: 19-22/08/21
  • Τιμή: από…55€

…ένα μοναδικό ταξίδι στηv ΕΥΒΟΙΑ, με προσκύνημα στον Όσιο Δαυίδ & Άγιο Ιωάννη Ρώσο!

ΧΑΛΚΙΔΑ Αιδηψός, Ιστιαία, Κάρυστος, Βόλος

                                                               

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρα  1η Πέμπτη 19.08.21: Αλεξανδρούπολη – Χαλκίδα (700ΚΜ)

Αναχώρηση από τη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) στις 05:00 για Χαλκίδα δια μέσου Τεμπών. Στάσεις καθ οδών για καφέ και γεύμα ατομικά. Άφιξη στη Γλύφα, επιβίβαση στο Φ/Β για Αγιόκαμπο. Συνεχίζουμε και δια μέσου Αιδηψού άφιξη στον Όσιο Δαυίδ, στις Ροβιές, όπου και προσκύνημα. Πρόκειται ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό Αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα Αργά το απόγευμα άφιξη στη Χαλκίδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην παραλιακή για βόλτα και ουζάκι. Διανυκτέρευση.

Μέρα 2η Παρασκευή 20.08.21: Χαλκίδα – Ερέτρια.(55ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο κάστρο Καράμπαμπα(από εκεί θα έχουμε υπέροχη θέα της Χαλκίδας), το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και τον τάφο του Σκαρίμπα. Συνεχίζουμε στην αρχαία πόλη την Ερέτρια, μια από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου κατά την αρχαιότητα. Γεωγραφική πρωτοτυπία και ιδιαιτερότητα της Ερέτριας αποτελούν τα νησάκια και οι βραχονησίδες, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της, ενώ ιδιαίτερα αξιόλογα είναι και τα αρχαιολογικά ευρήματα και χώροι, τα οποία αποτελούν λόγο να επισκεφτεί κανείς την πόλη.  Γεύμα & μπάνιο ατομικά στην περιοχή.  Τέλος επιστροφή στην Χαλκίδα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το ασύνηθες και μοναδικό φαινόμενο των ρευμάτων στη γέφυρα. Ελεύθεροι στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Μέρα 3η Σάββατο 21.08.21: Χαλκίδα – Κάρυστος. (240ΚΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε νότια προς το Αλιβέρι, για να καταλήξουμε στην όμορφη Κάρυστο, με το Κοκκινόκαστρο και το Μπούρτζι. Μπάνιο & γεύμα ατομικά .  Τέλος επιστροφή στην Χαλκίδα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το ασύνηθες και μοναδικό φαινόμενο των ρευμάτων στη γέφυρα. Ελεύθεροι στην πόλη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

Μέρα 4η Κυριακή 22.08.21: Χαλκίδα – Βόλος –Αλεξανδρούπολη (790ΚΜ)

Πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 08:30. Στάση στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών. Εικονική περιήγηση της μάχης των 300 Σπαρτιατών του Λεωνίδα και των 700 Θεσπιαίων του Δημόφιλου.  Θα συνεχίσουμε για τα ξακουστά τσιπουράδικα του Βόλου για γεύμα ατομικά. Στη συνέχεια αναχώρηση για  επιστροφή  με ενδιάμεσες τάσεις για καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

                                                         

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 215€, σε τρίκλινο:205€, διαφορά μονόκλινου: 48€

Παιδί  έως 11 ετών με γονείς: 175€, ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ: 55€, EARLY BOOKING: -35€!

 

Περιλαμβάνονται:* Οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.* Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείοPaliria 3*( 8,4β) με πρωινό.* Τα εισιτήρια του πλοίου Γλύφα -Αγιόκαμπος . * Οι περιηγήσεις και οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. *Συνοδό.*  Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών).  & ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται: Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. * Εισόδους μουσείων. * Φόρο διαμονής. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

…σαράντα δύο χρόνια σας ταξιδεύουμε με εμπιστοσύνη & σιγουριά!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ-ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΝΑΧ: Ορεστιάδα 03:30, Διδυμότειχο 03:45, Σουφλί 04:00, Κομοτηνή 05:45, Ξάνθη 06:30, Καβάλα 08:30

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις