• (25510)88270
  • info@kikontours.gr

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ 17-24/11/19

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ
  • Τοποθεσία / Μεταφορά: ΙΟΡΔΑΝΙΑ
  • Από - Έως: 17-24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • Τιμή: 1075
ΚΡΑΤΗΣΗ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΜΑΔΗΒΑ-ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ-ΓΕΡΑΣΑ-ΑΜΜΑΝ-ΠΕΤΡΑ-WADI RUM-ΑΚΑΜΠΑ-ΕΙΛΑΤ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΣΙΩΝ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΕΚΔΡΟΜΗ!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-11-19: ΑΛΕΞ/ΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-TEL AVIV– ΒΗΘΛΕΕΜ.

Συγκέντρωση στη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) στις 06:30   και αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη  για Θεσσαλονίκη με στάση στη Μουσθένη. Στις 11:00 διαδικασία check inn   & στις   13:00-15:10 πτήση για TEL AVIV. Μετά τις διατυπώσεις στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο πούλμαν για LOD (ΛΗΔΑ ) πατρίδα του Αγίου Γεωργίου, να επισκεφτούμε τη Μονή και να προσκυνήσουμε στον τάφο του. Αναχώρηση για Βηθλεέμ ( Καθ’ οδών, θα πούμε λίγα λόγια για την ιστορία της πόλεως Ιερουσαλήμ και για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας ) Άφιξη στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-11-19: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΤΕΜΕΝΗ ΑΛ ΑΚΣΑ & ΟΜΑΡ, ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ, ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ, Ι.Ν ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, TEL AVIV

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να επισκεφτούμε εφόσον είναι ανοιχτός  το λόφο Μοριά, όπου ήταν χτισμένος ο περίφημος Ναός του Σολομώντα και αργότερα ο περίλαμπρος Ναός του Ηρώδη, τον οποίο επισκέφτηκε και ο Χριστός μας. Σήμερα στο χώρο αυτό βρίσκονται τα τεμένη Αλ Ακσά ( ακρότατο σημείο ) γιατί είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος που επισκέφτηκε ο Μωάμεθ, φεύγοντας από τη Μέκα. Είναι Τέμενος και Μουσείο. Ακολουθεί το Χαράμ Αλ Σαρήφ ( ευγενές Τέμενος ) με το χρυσό τρούλο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο βράχος που έκανε τη θυσία του ο Αβραάμ, που ήταν τα Άγια των Αγίων του Εβραϊκού Ναού και που κατά το νυχτερινό του ταξίδι επισκέφτηκε ο Μωάμεθ. Δια της οδού του μαρτυρίου θα συνεχίσουμε για το Πραιτώριο όπου είναι και η φυλακή του Χριστού και των ληστών, στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Μονή της Αγίας Άννης ( όπου ήταν το σπίτι των γονέων της Παναγίας μας) και κατηφορίζοντας δια της Πύλης των Λεόντων να περάσουμε από το χώρο όπου έγινε ο λιθοβολισμός του διακόνου Στεφάνου, την κοιλάδα Ιωσαφάτ ( από το Γιαχφέ Σαφώτ, ο Θεός κρίνει.) Κατά την παράδοση, εδώ θα λάβει χώρα η Δευτέρα Παρουσία, γι’ αυτό και οι πάρα πολλοί τάφοι δεξιά αριστερά, ακόμη και μέσα στην κοιλάδα. Ακολουθεί προσκύνημα στο Τάφο της Παναγίας μας και την εικόνα Παναγία Ιεροσολημίτισσα, ακολουθεί επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανή όπου προσευχήθηκε ο Κύριος, πριν την παράδοσή Του για το μαρτύριο του σταυρικού θανάτου. Επιστρέφουμε με το λεωφορείο στην Jafa Gate (κεντρική πύλη της παλιάς πόλης) για να επισκεφτούμε το σύμβολο της χριστιανοσύνης το ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ να προσκυνήσουμε την Ιερή Αποκαθήλωση, το Φριχτό Γολγοθά, το σημείο εύρεσης του Τιμίου  Σταυρού, να ξεναγηθούμε στο Ναό για να καταλήξουμε στο πιο σημαντικό προσκύνημα της χριστιανοσύνης τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο. Μετά το δείπνο, αναχώρηση για Tel Aviv τη λέσχη ελληνοεβραϊκής φιλίας, να συναντηθούμε με φίλους της Ελλάδας και της ελληνικής μουσικής να ξεναγηθούμε και να χορέψουμε μαζί ελληνικούς χορούς. Μετά από μια τόσο σημαντική μέρα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 19-11-19 ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΜΑΔΗΒΑ-ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ-ΓΕΡΑΣΑ-ΑΜΑΝ

Πρωινό και αναχωρούμε για τα σύνορα με Ιορδανία πλησίον της Ιεριχούς, διαδικασίες συνόρων, είσοδος στην Ιορδανία, συνάντηση με αντιπρόσωπο του γραφείου στην Ιορδανία. Μετάβαση στη MADABA (ΜΑΔΗΒΑ) και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχει σε ψηφιδωτό ο αρχαιότερος χάρτης των Αγίων Τόπων. Ακολουθεί το όρος Νεβώ από όπου ο Μωησής αντίκρισε πριν περίπου 3200 χρόνια σε ηλικία 120 ετών τη γη της επαγγελίας, δεν του επετράπη όμως από το θεό η είσοδος, διότι διέπραξε φόνο στην Αίγυπτο. JARASH (ΓΕΡΑΣΑ) η πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Αδριανού, τον ιππόδρομο το ναό της θεάς Άρτεμης ( DIANA ) τo θέατρο, την οβάλ πλατεία, την οδό με τις κιονοστοιχίες. ΑΜΜΑΝ η ελληνορωμαϊκή  ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Θα ξεναγηθούμε στην ακρόπολη και θα θαυμάσουμε το Ναό του Ηρακλή τη βυζαντινή εκκλησία το μέγαρο της δυναστείας των Ομμεϋαδών και τέλος στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα θαυμάσια ευρήματα όλων των εποχών καθώς και χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 20-11-19 ΑΜΜΑΝ-ΠΕΤΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΗΜΟΣ- WADI RUM

Πρωινό και αναχώρηση για τη πολυδιαφημισμένη PETRA ( ΠΕΤΡΑ) . Στη διαδρομή θα ενημερωθούμε από τον ελληνόφωνο ξεναγό μας για την ιστορία του κράτους της Ιορδανίας. Άφιξη στην Πέτρα και αφού περάσουμε το φαράγγι μήκους 1200 μ. πλάτους από 3μ ως 10μ και ύψος 100μ θα βρεθούμε στο χώρο που γυρίστηκε η ταινία Ιντιάνα Τζόουνς και θα θαυμάσουμε το βασιλικό τάφο του Αρίτα του Γ΄ που χρησίμευσε και ως θησαυροφυλάκιο. Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει αρκετή ώρα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το κέντρο της Αραβικής Ερήμου, θα βρεθούμε στο Wadi Rum όπου γυρίστηκε η ταινία ο Λώρενς της Αραβίας. Επίσκεψη στο πάρκο με 4Χ4 τακτοποίηση σε camp, δείπνο που παρασκευάζεται με ειδικό τρόπο από ντόπιους βεδουίνους, διασκέδαση, διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 21-11-19 ΑΚΑΜΠΑ-ΕΪΛΑΤ-ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή στο Ισραήλ, κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από την συνοριακή πόλη της Ιορδανίας Aqaba ( Άκαμπα ), μετά το τελωνειακό έλεγχο στα σύνορα Ιορδανίας, Αιγύπτου, Ισραήλ στον κόλπο της Aqaba, Θα επισκεφτούμε το φημισμένο ενυδρείο της Ερυθράς Θαλάσσης. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν, δροσεροί κι ευχαριστημένοι σε 1.30’ ώρα θα είμαστε στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-11-19 ΣΑΜΑΡΕΙΑ –ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ –ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σαμάρεια, να επισκεφτούμε την πόλη Nablus (Βιβλική Συχέμ) όπου βρίσκεται ο περίλαμπρος ναός της Αγίας Φωτεινής (Σαμαρείτισσα που συνομίλησε με τον Κύριο & βαπτίστηκε χριστιανή) να επισκεφτούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου στις 29 Νοεμβρίου 1979, αλλόθρησκοι κατακρεούργησαν τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Φιλούμενο και να ασπαστούμε το σκήνωμά του που βρίσκεται στο Ναό. Αναχώρηση για Ιερουσαλήμ και για το λόφο Σιών όπου βρίσκεται ο Τάφος του Βασιλιά Δαυίδ, το Υπερώον που έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ακολούθως θα επισκεφτούμε το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία κατόπιν το Ναό της Αναστάσεως να προσκυνήσουμε για μια ακόμη φορά στον Τάφο του Χριστού Αν υπάρχει χρόνος, ελεύθεροι στη αγορά, επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23-11-19 ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ –ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και νωρίς, νωρίς αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Σάββα στην έρημο της Ιουδαίας (άβατο για τις γυναίκες) ηγούμενος ο πατήρ Ευδόκιμος ( πατριώτης μας). Μετά την ξενάγηση Φεύγουμε για τον Ιορδάνη Ποταμό και στο σημείο που βαπτίστηκε ο Κύριος μας, προκειμένου να τελέσουμε Αγιασμό. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή Αγίου Γερασίμου, όπου διανυκτέρευσε η Αγία Οικογένεια κατά τη φυγή της στην Αίγυπτο και όπου ασκήτεψε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. (Στη Μονή λειτουργεί έκθεση με διάφορα προς αγοράν είδη και κρέμες Νεκράς Θαλάσσης γνωστής φίρμας σε πολύ καλές τιμές) Περνώντας από Ιερουσαλήμ θα ανεβούμε στο όρος των ελαιών να θαυμάσουμε πανοραμικά την Πόλη. Φεύγουμε για Βηθλεέμ το Ναό της Γέννησης ο μόνος που δεν καταστράφηκε από τους Πέρσες το 614 μ.Χ γιατί υπήρχε εικόνα με τους εκ Περσίας μάγους. Θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο της γέννησης και θα επισκεφτούμε το σπήλαιο με τα οστά των νηπίων, που εσφάγησαν κατά διαταγή του Ηρώδη. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Tel Aviv στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση. Μετά το σχολαστικότατο έλεγχο, πτήσεις.

Από ΄Tel Aviv  19.20΄     άφιξη στην Αθήνα        21.30΄

Από  Αθήνα      23.15΄     άφιξη στη  Θεσσαλονίκη   00.10΄

8η  ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  24-11-19  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν με προορισμό την αγαπημένη μας Αλεξανδρούπολη όπου θα φτάσουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής γεμάτοι ευλογία, εμπειρίες και ευχάριστα συναισθήματα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 1075€

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ -30€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με πούλμαν από Αλεξανδρούπολη για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με επιστροφή. *Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Τέλ Αβίβ-Θεσσαλονίκη με την AEGEAN AIRLINES. *Μία αποσκευή 23 κιλών & μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο. *Φόρους αεροδρομίων. *Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο στην Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο SHEPHERDS HOUSE 4*.  *Μία διανυκτέρευση στο Αμμάν σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο. *Μία διαμονή σε CAMP 4* στην έρημο WADI RUM με πρωινό και δείπνο. *Μεταφορές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενα λεωφορεία. *Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με βαν. *Φόρο συνόρων Ισραήλ & Ιορδανίας. *Βίζα Ιορδανίας. Είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας  & η επίσκεψη στο πάρκο-έρημο WADI RUM  με οχήματα 4Χ4. *Ελληνόφωνο ξεναγό στην Ιορδανία. *Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.* *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life.  Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών). *Φιλοδωρήματα(υποχρεωτικά 25€ ΕΝΤΟΣ ΤΙΜΗΣ!) *Φ.Π.Α εντός. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους. * Ότι δεν αναφέρεται ρητώς στα περιλαμβανόμενα.

 

Ανάλογα με τις συγκυρίες ο αρχηγός μπορεί να κάνει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα

* Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή απαραίτητο είναι το διαβατήριο νέου τύπου τουλάχιστον 6μηνης ισχύος. * Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας. * Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. * Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 

ΑΠΟ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ Δημαρχία 07:15, ΞΑΝΘΗ Αγροτική 08:00, ΚΑΒΑΛΑ Σημαίες 08:45

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΝΩΣ ΜΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Tags: