• (25510)88270
  • info@kikontours.gr

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 28/2-2/3/2020

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Διάρκεια: 4 Μέρες
  • Τοποθεσία / Μεταφορά: Ελλάδα
  • Από - Έως: 28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2020
  • Τιμή: ...από 185
Κράτηση

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Απόκριες 2020…επιμένουμε και μένουμε Ελλάδα!

…Στο Θαλασσινό καρναβάλι της ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΛΑΜΙΑ Το στοιχειό της «Χάρμαινας» στην Άμφισσα, & το «μπουρανί» του Τυρνάβου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα Παρασκευή 28.02.20.(620km):

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 05:00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε το απόγευμα στην Λαμία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο ατομικά σε ταβέρνα της περιοχής. Μην ξεχνάτε βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης! Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Σάββατο 29.02.20.(km):

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεκινήσουμε μια όμορφη εκδρομή στη Φωκίδα. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Δαμάστας και στάση για επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη της Άμφισσας, που διατηρεί ανέπαφη την αυθεντικότητά της αντιστεκόμενη στο μοντερνισμό. Εδώ θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε τα σχέδια του Παπαλουκά στη Μητρόπολη, να ξεναγηθούμε στη Δημοτική πινακοθήκη και όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο και την Ακρόπολη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στο Οινομαγειρείο Φαρόπουλου ή τσίπουρο στου Σωκράτη & να πιείτε καφέ στο Γυαλί καφενέ(όπου στη σκηνή του έπαιξαν θέατρο οι Αυλωνίτης & Μακρής. Επίσης και ο Αγγελόπουλος γύρισε το «Θίασο»). Το βραδάκι θα παρακολουθήσουμε το δρώμενο. Συγκεκριμένα, από τη συνοικία της Χάρμαινας και τα 120 σκαλιά του Αϊ Νικόλα, κατεβαίνει το Στοιχειό του Κωνσταντή, και ακολουθούν κορυβαντιώντας πλήθος οι συνοδοί του (στην Αμφισσιώτικη παράδοση «ντβετσικάδες», «μποτζινάκηδες», «αράπηδες», «αχυρένιοι» κ.ά. με παγανιστικές μεταμφιέσεις και διαθέσεις). Στην πλατεία Κεχαγιά, αφού πρώτα… παλέψουν με άλλα στοιχειά -της Τέχολης και του Γκιριζίου-, ο νικητής της αναμέτρησής τους έρχεται αντιμέτωπος με το Στοιχειό του Κωνσταντή, ο οποίος πάντα κερδίζει. Στην όλη αναπαράσταση συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 άτομα, ντυμένοι από νεράιδες και ξωτικά μέχρι κουδουνοφόροι και δερματοφόροι. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή 01.03.20.(km):

Πρωινό και αναχώρηση σήμερα για να βρεθούμε στο μοναδικό θαλάσσιο καρναβάλι της Ελλάδος στη Χαλκίδα. Παρακολούθηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και της Μεγάλης Παρέλασης. Ο αποκριάτικος θεσμός κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερο θαλάσσιο δρώμενο. Από το απόγευμα, ο κόλπος του Ευβοϊκού, που απλώνεται μπροστά στη πόλη, μετατρέπεται σε υδάτινη θεατρική σκηνή, όπου κυριαρχούν η φωτιά, το νερό, τα πυροτεχνήματα, τα μεγάλα αυτοσχέδια σκηνικά και τα οπτικοακουστικά εφέ. Η αποκριάτικη τελετή θα ολοκληρωθεί με τη καύση του Καρνάβαλου στη παραλία της Χαλκίδας, ενώ θα ακολουθήσει και μεγάλο γλέντι, με άφθονο τραγούδι και χορό. Απλά μην την χάσετε!!! Απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικά διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Καθαρά Δευτέρα 02.03.20.(640km):

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε στη συνέχεια με το πούλμαν για την πόλη του Τιρνάβου. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με το “μπουρανί” της Καθαρής Δευτέρας, τη μοναδική αυτή διονυσιακή γιορτή, αφιερωμένη στη γονιμότητα της γης. Αναπόσπαστο αξεσουάρ των καρναβαλιστών είναι ο φαλός, τον οποίο στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων βλέπει κανείς στην πόλη σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Το πρόγραμμα αρχίζει από το «μπουρανί» στον προφήτη Ηλία και αναβίωση εθίμων στην κεντρική πλατεία από τον πολιτιστικό σύλλογο. Tο απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή με ενδιάμεση στάση για καφέ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Early booking τιμές: -30€

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 215€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 245€, ΠΑΙΔΙ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ:160€

* Η έκπτωση δεν ισχύει για τα Δελτία ΟΓΑ.  Δεκτά Δελτία ΟΓΑ για γραφεία (+55 €)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. *Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SAMARAS 3*(7,9 βαθμοί Booking,Free wi-fi) στο κέντρο της Λαμίας * Τρία πρωινά σε μπουφέ. *Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό. Περιηγήσεις που αναφέρονται. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών) & ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Φόρο διαμονής 1,5€ το δωμάτιο τη νύχτα. * Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

ΑΝΑΧ: Ορεστιάδα 03:30, Διδυμότειχο 03:45 Κομοτηνή 05:45, Ξάνθη 06:30, Καβάλα 07:15
Tags: