• (25510)88270
  • info@kikontours.gr

ΛΗΜΝΟΣ 2020

  • Διάρκεια: 4 Ημέρες
  • Τοποθεσία / Μεταφορά: ΕΛΛΑΔΑ
  • Από - Έως: 1-4/9/2020 
  • Τιμή: ...από 45
Κράτηση

Μες στ’ αφρισμένο πέλαγο, βόρεια στο Αιγαίο
στέκεις νησάκι μου όμορφο, και χιλιοδοξασμένο.
Έχεις πολλά ονόματα, Δίπολη, Ανεμόεσσα
σε είπαν όμως και Λευκή, Αιθάλεια, Αμφιχθαλόεσσα! 

ΛΗΜΝΟΣ …το νησί της φωτιάς!

4 μέρες                                                      1-4/9/2020     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα Τρίτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ.(156km)

Συγκέντρωση στη στοά Επιμελητηρίου(καφέ Θεόφιλος) και αναχώρηση στις 12:00 για το  λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση  στο πλοίο και απόπλους στις 16:00 για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στις 19:05. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας.  Διανυκτέρευση.

2 ημέρα Τετάρτη: ΗΦΑΙΣΤΙΑ-ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ-ΚΟΤΣΙΝΑΣ.(75km)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το συνεταιριστικό οινοποιείο της Λήμνου για τα περίφημα κρασιά της, όπως επίσης και την βιοτεχνία γλυκών κουταλιού Αχιλλαδέλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Θα δούμε το εργαστήριο κεραμικής και τα παραδοσιακά χτισμένα πέτρινα σπίτια, με τις περιποιημένες αυλές και τα μποστάνια, τα οποία θα μας εκπλήξουν με τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Ηφαιστία & τη σπηλιά του Φιλοκτήτη. Στον  Κότσινα, θα δούμε το άγαλμα της τοπικής ηρωίδας Μαρούλας. Στάση εδώ για μπάνιο και φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στη Μύρινα . Διανυκτέρευση.

3 ημέρα Πέμπτη :  ΠΟΛΙΟΧΝΗ-ΜΟΥΔΡΟΣ-ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ-ΚΟΝΤΙΑΣ-ΕΒΓΑΤΗΣ.(80km)

Πρωινό και ξεκινάμε να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στο νησί. Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης. Στάση στον επόμενος προορισμό το Μούδρο, όπου στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν ο ναύσταθμος του ελληνικού στόλου. Περνώντας  από το Λιβαδοχώρι και συνεχίζουμε για την Νέα ΚΟΥΤΑΛΗ, πατρίδα του Κουταλιανού, όπου μπορούμε να κάνουμε μια μικρή στάση για να επισκεφθούμε το Μουσείο ναυτικής τέχνης και σπογγαλιείας και τον ναό της Αγίας Μαρίνας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας για τον Κοντιά όπου θα δούμε τους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους και την Πινακοθήκη με Λημνιών και Βαλκανικών ζωγράφων. Επόμενος σταθμός μας η Εβγάτη όπου θα γευματίσουμε και θ’ απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στη Μύρινα για βόλτα στο κάστρο του λιμανιού. Διανυκτέρευση.

4 ημέρα Παρασκευή : ΜΥΡΙΝΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.(156km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση  στο πλοίο και απόπλους 08:30 για την Καβάλα άφιξη 13:00 στην Καβάλα το μεσημέρι. Άφιξη στην πόλη μας μετά από 2 ώρες.                                                                             ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:205€, σε τρίκλινο:195€, σε μονόκλινο: 260€

Παιδί  έως 12 ετών με γονείς: 165€, ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: 45€, ΔΚΤ ΟΓΑ: 100€, EARLY BOOKING: -30€

Περιλαμβάνει: 1. Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του πρακτορείου μας. 2.(3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2*(8,6βαθμοί στο κέντρο) με πρωινό.  Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν WiFi και μπαλκόνι με θέα στο πάρκο Ανδρωνίου. Απέχει μόλις 100μ. από την αμμώδη παραλία Ρηχά Νερά. Τα δωμάτιά του διαθέτουν κλιματισμό, μίνι ψυγείο και τηλεόραση. Το ιδιωτικό μπάνιο είναι εξοπλισμένο με στεγνωτήρα μαλλιών και ντους. 3. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΚΑΒΑΛΑ-ΛΗΜΝΟ-ΚΑΒΑΛΑ σε οικονομική θέση. 4. Φ.Π.Α. 5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα της εκδρομής, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το φόρο διανυκτέρευσης όπου καταβάλλεται ατομικά απευθείας στο ξενοδοχείο ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση.

Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις.

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Δημαρχία 12:45), ΞΑΝΘΗ(Αγροτική 13:30),ΚΑΒΑΛΑ (Λιμάνι 14:15)

Tags: